Stöduttalande till Globala Gymnasiets strejk!

Onsdag den 15 februari går elever på globala gymnasiet ut i strejk emot att deras skolkamrat Jargalsaikhan (Jagaa) fått avslag på sin ansökan om asyl. Jagaa riskerar nu utvisning till Mongoliet. 

Studenter mot Rasism ger sitt fulla stöd till skolstrejken på Globala Gymnasiet. Att en ung person som har studier och vänner i Sverige riskerar att utvisas till ett land där han kanske inte har någon framtid är minst sagt skamligt. Att gå ut i strejk emot detta är enligt oss helt rättfärdigat.

Vi vet av erfarenhet att det är just kollektiv kamp så som protester, strejker och ockupationer som kan stoppa utvisningar. Vi i StMR har själva varit med och drivit kampanjer mot utvisningar, och de kollektiva mobiliseringarna har varit avgörande!

Detta är något som arrangörerna bakom strejken har tagit vara på, med omfattande strejk på Globala Gymnasiet, solidaritetsaktioner på andra skolor och en demonstration riktad mot allmänheten.

Vi hoppas att så många som möjligt sluter upp på demonstrationen den 15e. Detta är inget isolerat fall. I en tid då regeringen trappar upp utvisningstakten och Moderaterna gör upp med rasisterna i Sverigedemokraterna, då måste rätten till asyl aktivt försvaras med kamp!

Lår Jagaa stanna, riv upp den inhumana flyktingpolitiken och återinför rätten till asyl!

Event: https://www.facebook.com/events/347351368996928/

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed