Öppet seminarium om hedersvåld

Studenter Mot Rasism vill informera om ett seminarium: Den 15 december kommer Amineh Kakabaveh och Guluzar Tarhan Selvi från föreningen ”Varken hora eller kuvad” till Södertörns högskola för att presentera två rapporter om hedersproblematik i Stockholm och Göteborg.

I det rapportmaterial föreningen tagit fram, som bygger på enkätundersökningar bland ungdomar i förorter till Göteborg och Stockholm, uttrycker både pojkar och flickor, men flickor i högre grad, att de är kontrollerade av familj och släkt när det rör relationer till motsatta könet. Enligt rapportmaterialet från Göteborg uttrycker var tionde person stöd för vad som kallas extremistiska grupper.

Amineh Kakabaveh och Guluzar Tarhan Selvi från föreningen ”Varken hora eller kuvad” kommer att berätta mer om rapporten och de undersökningar som gjordes och tid finns även för diskussioner och frågor.

– Rapporterna berör viktiga men också kontroversiella samhällsfrågor vilka ligger inom ramarna för flera intresseområden och forskningsprojekt på Södertörns högskola, säger Simon Sorgenfrei, lektor i religionsvetenskap på Södertörns högskola. Detta är också ett ämne som jag vet engagerar många av våra studenter.

Presentationen av rapporterna sker inom ramarna för den religionsvetenskapliga kursen Religion, politik och extremism.

Tid: 15/12 kl. 10-12

Plats: Södertörns högskola, sal MA331

Bookmark the permalink.

Comments are closed