Stoppa Nazisterna 12 November!

demo12november

Den 12 November kommer nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) marschera i centrala Stockholm. Detta är organisation som för 2 månader sedan mördade en antirasist i Finland. Det var även NMR som attackerad en antirasistisk demonstration i Kärrtorp 2013.

I kölvattnet efter regeringens inhumana flyktingpolitik har rasister och nazister fått ökat självförtroende. När regeringen i praktiken genomför mycket av det som Sverigedemokrater och andra rasister länge har argumenterat för, så som tillfälliga uppehållstillstånd, gränskontroller, fler utvisningar mm så kan de organiserade rasisterna gå ännu längre.

Rasism och Nazism normaliserats allt mer. Den nazistiska tidningen Nya Tider har i år setts på på bokmässan i Göteborg och i Aktuellt. Det rasistiska nätverket “Folkets Demonstration” har hållit flera manifestationer i dom storstäderna och det otäcka s.k. “medborgargadet” Soldier of Odin, bestående av kända högerextremister från olika håll, har patrullerat på gatorna.

Samtidigt har motståndet minskat. För 2-3 år sedan såg vi hur tusentals vanliga människor gick ut och demonstrerade varje gång rasisterna visade sig, men på senare tid har antirasisterna bara varit marginellt fler än rasisterna, vid vissa tillfället kanske t.o.m. färre. Det är dags att vända den trenden!

Studenter Mot Rasism är med och arrangerar en motdemonstration, tillsammans med Rött Forum och flera fackliga organisationer. Vi möts upp på Sergels Torg kl 11.00, lördagen den 12 november. Nazisterna får aldrig stå oemotsagda!

Event inför demonstrationen:

https://www.facebook.com/events/336871643322080/

Bookmark the permalink.

Comments are closed